úterý 25. listopadu 2014

22/11/2014 - Klaxons + Fenech-Soler

V sobotu jsem jela do pražského Lucerna music baru na koncert britské kapely Klaxons. Jako předskokani se představila opět britská kapela Fenech-Soler. (Pokračování článku po prokliku)


Když D Smack U Promotion oznámili, že se chystá koncert Klaxons, už ten den jsem věděla že na ně prostě musím jít. Viděla jsem je sice loni na Rock for people, ale klubovka je přece jen něco jinýho než obří festivalovej koncert. Lístek jsem si koupila v polovině července a čekání mohlo začít. Přibližně 14 dní před koncertem byl oznámen předskokan - Fenech-Soler. Jelikož jsem je neznala hned jsem si na Spotify (mimochodem skvělá služba) našla a pustila několik písniček. Žánrově mi sedli a vlastně mi dost Klaxons připomínají. 

Někde jsem četla, že se lístky vyprodaly, ale LMB vyprodaný rozhodně nebyl, protože když jsem se přiřítila před klub hodinu před otevíračkou, na pokladně visel papír, že jsou lístky ještě k dispozici. Na to, že jsem přišla hodinu před otevřením klubu, tak jsem si myslela jak jdu pozdě a jak už budu čekat mimo pasáž. A hle! Já tam přišla a byla jsem asi 11 čekající! Chvilku po půl 7 se dveře klubu otevřely, já pospíchala do šatny a potom dolu před pódium. Skoro jsem se bála, že nebudu v první řadě, ale to bych nebyla já, aby se to nepovedlo. První řada a hned u klávesisty Jamese. 

Krátce po 7 večerní se zhaslo a na pódium nastoupili Fenech-Soler. Rozhodně tam pár fanoušků měli a doufám, že jsem je neviděla naposled! Publikum pěkně zahřáli a krátce po čtvrt na 9 nastoupili na pódium i Klaxons. Svůj set odstartovali svojí asi nejznámější a druhou nejšílenější písničkou Atlantis to Interzone. Hráli hodně písniček z nového alba Love Frequency, ale i mnoho songů ze starších alb. Rozhodně nechyběly písničky jako Echoes, Magick a Golden Skanks. Po již zmiňované Echoes se kapela odebrala do backstage a celé publikum je burácivě volalo zpět. V LMB jsem na koncertech byla už celkem hodněkrát, ale asi poprvé jsem slyšela ten úplně největší křik, vytleskávání a pískání až mi z toho v hlavě dunělo. Po krátké chvíli se vrátili a přidali 4 další písničky. Se skladbou It's not over yet se Klaxons rozloučili.

Hrozně mě bavilo koukat na jejich úsměvy, myslím si že nečekali takové potlesky mezi jednotlivými písničkami. A doufám, že brzy dojde i na slib vokálisty Jamieho a zase někdy přijedou zařádit do klubu! Rozhodně to byl jeden z nejlepších koncertů, na kterém jsem byla.

Fenech-Soler



Klaxons


 


A jako bonus - videosestřih

3 komentáře :

  1. Musel to být super zážitek! Já osobně neznám, ale už si je jdu vyhledat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to fakt skvělej zážitek. Dá se říct, že nejlepší koncert na kterým jsem byla :)

      Vymazat