čtvrtek 27. srpna 2015

20 - 22 / 08 / 2015 - Budapešť - Souhrn, tipy a finance


Souhrn
Náš výlet do Budapeště hodnotím velmi kladně, protože Budapešť je opravdu krásná! Rozhodně si ale nemyslím, že se dá projít celá za dva dny, jak jsem někde četla, takže plánujete pobyt s rezervou (a ne jako já, haha). Pokud se stále rozhodujete kdy jet, letos tam už nejezděte a počkejte si na příští rok, právě na datum 20. 8., protože Maďaři mají státní svátek (Svatý Štěpán - zakladatel Maďarska). Večer se totiž koná velkolepý ohňostroj, který za to stojí! Doporučuji být na Pešť straně, uvidíte tak mnohem lépe na ohňostroj, který vybuchuje z Gelléry kopce.

 

Tipy
  • Určitě si dejte něco z místní kuchyně - gulášovku, langoše, palačinky s ořechy, …
  • Nám se vyplatilo pořízení Budapest card - svezli jsme se tramvají, autobusem, metrem a přívozem (metro a přívoz doporučuji) a ještě jsme měli vstup do vybraných muzeí zdarma
  • Městská tržnice mne docela zklamala - jsou tam tak 4 druhy stánků, které se dokola opakují
  • Maďaři umí mluvit anglicky! Nikdy se nám nestalo, že bychom se nedomluvili
  • Nelekejte se cen - je vtipné platit v restauraci 10 000 forintů za večeři :)

 

Finance
S Lukášem jsme každý měli s sebou 35 000 forintů abychom si Budapešť užili. Přiznám se, že by nám těch 35 000 forintů asi stačilo pro oba na 3 dny, jelikož nám po obou dnech prohlídek, jídla, pití stále zbývalo dohromady kolem 25 000, které jsme pak utratili v Arena Plaza (já za tričko a bundu, Lukáš za dvě trička).

Jízdenky + místenky - 3 100 Kč
Pojištění - 105 Kč
Ubytování (2 noci) - 3 500 Kč
Městská daň - 150 Kč
Budapest card 24h - 900 Kč
Kapesné - 6 000 Kč

Uvedené ceny jsou zaokrouhlené a za oba.


Barbora

Žádné komentáře :

Okomentovat