neděle 13. září 2015

Dýňová polévka s thai red curry a opraženou cizrnou


Nedávno jsem byla na obědě u švagrové a ta udělala tuhle super polévku. Polévka mne na tolik zaujala, že jsem vyžebrala recept a hned druhý den se hřála i na mé plotně. Určitě ji vyzkoušejte, stojí za to!

Budeme potřebovat:
- dýni Hokaido
- 200 ml kokosového mléka
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1/2 plechovky cizrny
- 1 - 1,5 lžíce thai red curry pasty (podle toho, jak moc pálí)
- 1 lžička oleje
- voda
- sůl a pepř

Postup:
Dýni omyjeme a nakrájíme na malé kousky (čím menší, tím bude kratší doba vaření). Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kostičky a v hrnci roztopíme olej. Restujeme cibulku do sklovata a poté přihodíme nakrájenou dýni a česnek a také chvíli restujeme. Zalijeme vodou tak akorát, aby byla dýně potopená. Vaříme dokud nebude dýně měkká. Tyčovým mixérem směs rozmixujeme (následně můžeme i propasírovat). Nalijeme kokosové mléko, přidáme curry pastu, dochutíme solí a pepřem. Necháme chvíli probublávat. Na pánvičku nalijeme asi lžičku oleje a pražíme cizrnu. Dle libosti můžeme polévku dolít vodou (pro řidší konzistenci), nebo vyvařit (pro hustější konzistenci). Polévku servírujeme posypanou cizrnou. Přeji dobrou chuť!


Barbora

1 komentář :

  1. Mňam, tu určitě zkusím. Vypadá skvěle. :)
    Můj blog o zdravé životním stylu a cvičení www.blogbyp.blogspot.cz :*

    OdpovědětVymazat